Αθλητικό Κέντρο

Το ΝΠΔΔ με την επωνυμία: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΥΡΝΑΚΗ» συστήθηκε ως νομικό πρόσωπο με αρ. Φύλλου 374/27-3-2002 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως και τροποποιήθηκε ως ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΥΡΝΑΚΗ» με τον υπ` αρ. Φύλλου 1757/2-9-2008 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Η λειτουργία του άρχισε με τον ορισμό του πρώτου Δ.Σ. τον Απρίλιο του 2003. Το 2011 μετά από αίτημα του Δήμου Ερμιονίδας, το Υπουργείο Εσωτερικών αναγνωρίζοντας την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, σύμφωνα και  με το  άρθρο 103 παρ. 3 του Ν.3852/10, το διατήρησε αυτοτελές νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.

Κλειστό Γυμναστήριο Ερμιόνης
Τα περιουσιακά στοιχεία του είναι το Κλειστό Γυμναστήριο Ερμιόνης  «ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΥΡΝΑΚΗ», και τα δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου Ερμιόνης, Ηλιοκάστρου και Θερμησίας. Το Δ.Σ. όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησε και επέτυχε όχι μόνο να αξιοποιήσει πλήρως τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, αλλά και να τις αυξήσει με την κατασκευή γηπέδων τένις και γηπέδου ποδοσφαίρου στην άμμο σε οικόπεδο που του παραχώρησε για χρήση ο Δήμος Ερμιόνης. Το σημαντικότερο περιουσιακό του στοιχείο είναι το Κλειστό Γυμναστήριο «ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΥΡΝΑΚΗ», δωρεά της κ. Μαριάννας Βαρδή Βαρδινογιάννη εις μνήμη των γονέων της, το οποίο αποτελεί από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του την κυψέλη αθλητισμού ολόκληρης της επαρχίας Ερμιονίδας, αφού είναι ο μοναδικός κλειστός χώρος άθλησης.
Ενδεικτικά:
Το Κλειστό Γυμναστήριο είναι προς χρήση καθημερινά από τις 2.00 το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ για να μπορέσει να καλύψει τις αθλητικές ανάγκες της περιοχής. Επίσης είναι προς χρήση όλα τα πρωινά που υπάρχει σχολική δραστηριότητα αφού χρησιμοποιείται από το γυμνάσιο και λύκειο Ερμιόνης κατά τις ώρες γυμναστικής των μαθητών, αλλά και για τις σχολικές εκδηλώσεις, λόγω μη ύπαρξης στο σχολικό συγκρότημα αίθουσα εκδηλώσεων.
Το χώρο αυτό χρησιμοποιούν τα αθλητικά σωματεία της περιοχής, για τις προπονήσεις τους και έδρα της ομάδας τους: ο Αθλητικός Όμιλος Ερμιόνης και ο Αθλητικός Όμιλος Κρανιδίου με τα τμήματα: Παίδων, Εφήβων, Κορασίδων, Νεανίδων, Ανδρών και Γυναικών με τη συμμετοχή 250 και πλέον αθλητών-τριών. Ακόμα το χρησιμοποιεί ως έδρα των αγώνων της η ομάδα μπάσκετ των Σπετσών Α.Ο. ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ. Από την περίοδο 2003-2004 υλοποιεί τα προγράμματα της Γ.Γ.Α. «Άθληση για όλους» όπου κάθε χρόνο συμμετέχουν γύρω στα 120 παιδιά από την Ερμιόνη και το Ηλιόκαστρο με τμήματα προσχολικής, σχολικής και γυναικών, όπως και τμήμα παραδοσιακών χορών. Κάθε χρόνο διατίθεται στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για τη διεξαγωγή σχολικών πρωταθλημάτων των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Αργολίδας.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

2010, Πανελλήνιο πρωτάθλημα Beach Soccer

Ιούνιος 2004, Εθνική ομάδα μπάσκετ των ΑΜΕΑ σε αγώνα επίδειξης
  • Τον Ιούνιο του 2004 φιλοξένησε την Εθνική ομάδα μπάσκετ των ΑΜΕΑ που πήρε μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες «ΑΘΗΝΑ 2004» σε αγώνα επίδειξης, (όπου την παρακολούθησαν 500 και πλέον μαθητές της επαρχίας).
  • Τους τελικούς αγώνες μπάσκετ του πρωταθλήματος Παίδων 2008 (όπου παρευρέθησαν στους αγώνες και τους τίμησαν με την παρουσίας τους ο Πρόεδρος της FIBA κ. Γ. Βασιλακόπουλος, ο Εθνικός μας προπονητής κ. Κ. Πολίτης και ο Προπονητής της Εθνικής Γυναικών και Νέων κ. Κ. Μίσσας).
  • Κορυφαία εκδήλωση αποτέλεσε η διοργάνωση της 4ης φάσης του 5ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος BEACH SOCCER με τη συμμετοχή 12 ομάδων από διάφορα μέρη της πατρίδας μας και τη διεξαγωγή 2 φιλικών αγώνων μεταξύ των Εθνικών Ομάδων Ελλάδας – Ρουμανίας, που πραγματοποιήθηκε με την οικονομική συνδρομή του Δήμου Ερμιόνης.
  • Από το 2005 – 2008 φιλοξένησε στο γήπεδο Ερμιόνης το Διεθνές Τουρνουά «ΑΤΡΕΥΣ» με τη συμμετοχή ομάδων ηλικίας κάτω των 15 ετών από όλη την ελληνική επικράτεια και από χώρες του εξωτερικού ( Μ. Βρετανία –Ισπανία – Κύπρος).
  • Από το 2004 διοργανώνει κάθε καλοκαίρι Τουρνουά beach volley στην παραλία της Κουβέρτας, όπου συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες από την ευρύτερη περιοχή της Εμιονίδας, αλλά και  πολλοί επισκέπτες.
  • Από το 2007 διοργανώνει κάθε καλοκαίρι στην παραλία της Δάρδιζας σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα «ΑΝΤΙΡΡΥΠΟΣ» Κολυμβητικούς Αγώνες, όπου συμμετέχουν σε κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία και το φύλο κολυμβητές και κολυμβήτριες από την περιοχή, αλλά και πολλοί επισκέπτες.
  • Τον Ιούνιο του 2008 και τον Ιούλιο του 2009 διοργάνωσε σε συνεργασία με την ομάδα Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Ερμιονίδας για φιλανθρωπικό σκοπό τους φιλικούς αγώνες: ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ και ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΑΟ – ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ συμμετέχοντας στην εκστρατεία «ΕΛΠΙΔΑΣ» που διοργάνωσε ο Δήμος Ερμιόνης για την κατασκευή του Α΄ παιδιατρικού ογκολογικού νοσοκομείου από το ίδρυμα «ΕΛΠΙΔΑ».
  • Την άνοιξη του 2010 και του 2011 συνδιοργάνωσαν με τον Αθλητικό Όμιλο Ερμιόνης τουρνουά μπάσκετ 3 Χ 3, με τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών ηλικίας 7 – 15 ετών.

 ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑ

Γήπεδα Τένις
Γήπεδο Ποδοσφαίρου

Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ

 Μέσα στην οχταετία 2003-2010 το Δ.Σ. κατάφερε με τη συνδρομή του Δήμου Ερμιόνης, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας και από δωρεές να αναβαθμίσει σημαντικά τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις.

Έτσι τοποθέτησε στο Κλειστό Γυμναστήριο ηλεκτρονικό πίνακα, εγκατέστησε σύστημα  πυρασφάλειας, τοποθέτησε διαχωριστικά κιγκλιδώματα μεταξύ γηπέδου και κερκίδας και στεγάστρου στην κεντρική είσοδο. Στο Δημοτικό Γήπεδο Ερμιόνης τοποθετήθηκε μεταλλική κερκίδα 300 θέσεων, προχώρησε στην αναβάθμιση των αποδυτηρίων, στην τοποθέτηση προστατευτικών διχτύων και τεσσάρων (4) ιστών ηλεκτροφωτισμού για τη διευκόλυνση των προπονήσεων των ποδοσφαιριστών κατά τους χειμερινούς μήνες. Στο γήπεδο Ηλιοκάστρου τοποθετήθηκε κερκίδα 200 θέσεων και 4 ιστών ηλεκτροφωτισμού, έγιναν εργασίες επισκευής των αποδυτηρίων και διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων. Ακόμα προχώρησε σε ευπρεπισμό των χώρων γύρω από όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις με τη φύτευση δενδρυλλίων και καλλωπιστικών φυτών.

Μετά από αίτημα του απερχόμενου προέδρου κ. Κρητσωτάκη Ιωάννη προς την κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη τοποθετήθηκε παρκέ στο κλειστό γυμναστήριο κι έτσι ένας διακαής πόθος των νέων ης περιοχής μετά από πολλά χρόνια, έγινε πραγματικότητα το 2012.Το Γενάρη του 2014 δόθηκαν προς χρήση τα δύο γήπεδα τένις στη θέση Κάπαρη, τα οποία ξεκίνησαν το 2010 σε χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Ερμιόνης. Τα συγκεκριμένα γήπεδα κατασκευάστηκαν από ιδίους πόρους και χορηγία ιδιωτών.
Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η κατασκευή ενός γηπέδου beach volley – beach soccer στην ίδια θέση.Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δ.Σ. προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό, η Γ. Γ. Αθλητισμού έχει εγκρίνει την τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου Ηλιοκάστρου.