Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

1. ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ

2. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ

3.    ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Χαιρετισμός Προέδρου Δ.Κ. Ερμιόνης στη Γιορτή του Ιούδα

Κύριε Αντιδήμαρχε,
Κύριε τέως Δήμαρχε Κρανιδίου,
Κύριοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι
Κύριοι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων
Κυρίες και κύριοι

Χριστός Ανέστη
Χρόνια Πολλά

Σας καλωσορίζω στην αποψινή μας εκδήλωση. Πιστοί στο ραντεβού που σας δίνουμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είμαστε απόψε εδώ, για να γιορτάσουμε μαζί το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για την πόλη μας, το έθιμο: Το κάψιμο του Ιούδα. Τέτοια μέρα στη χώρα μας λαμβάνουν χώρα εκατοντάδες παρόμοιες εκδηλώσεις, αλλά πιστεύουμε ότι καμία δεν έχει την αυθεντικότητα και τη μοναδικότητα της αποψινής μας γιορτής. Συνεχίζουμε μια παράδοση πολλών δεκαετιών. Ένα έθιμο που μας άφησαν οι προηγούμενες γενιές κι εμείς απλά το συνεχίζουμε και θέλουμε να το αφήσουμε ως παρακαταθήκη στη νέα γενιά, γιατί όπως λέει και ο μεγάλος μας Νομπελίστας ποιητής Γ. Σεφέρης: Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν, σβήνει κανείς και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον.
Πιστεύουμε ότι οι παραδόσεις μας έχουν αξία ανεκτίμητη, γιατί αφενός αποτελούν εγγύηση ασφαλούς εξέλιξης και προόδου ενός τόπου, αφετέρου η έλλειψή τους επιφέρει απώλεια της εθνικής μας ταυτότητας και της ιστορικής μας μνήμης. Ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα μας μαστίζεται όχι μόνο από την οικονομική κρίση, αλλά δυστυχώς κι από κρίση αρχών και αξιών, επιβάλλεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά να μείνουμε κοντά στις ρίζες μας και να διαφυλάξουμε τις παραδόσεις μας, τα ήθη και τα έθιμα μας, διότι είναι από τα ελάχιστα που μας έχουν απομείνει ως χώρα. Με πυξίδα την παράδοση και τον πολιτισμό μας και με μπροστάρηδες τους νέους μας μπορούμε να τα καταφέρουμε και να βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον.
Φίλες και φίλοι, αγαπητοί επισκέπτες.
Θέλω εκ μέρους της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σ` όλους τους συντελεστές της αποψινής μας εκδήλωσης.
Να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρόεδρο κι όλα τα μέλη του Αλιευτικού Συλλόγου Ερμιόνης, που πάνω από τέσσερις δεκαετίες όχι απλά στηρίζουν το έθιμο αλλά με πολύ κόπο και μεράκι εργάζονται για την επιτυχία του. Επίσης τους ευχαριστώ για την άριστη συνεργασία που είχαμε αυτά τα χρόνια και για τη συμμετοχή τους στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της κοινότητάς μας, που πάντα τη διέκρινε η ανιδιοτέλεια και το βασικότερο η αγάπη για τον τόπο τους.
Ευχαριστώ τη Στάικου Ιφιγένεια, φοιτήτρια της νομικής για τη σημερινή παρουσία της, την εκπαιδευτικό Ζοζέ Μιαούλη για την επιμέλεια του κειμένου της ιστορικής αναδρομής του εθίμου και όλους εκείνους που με εθελοντική εργασία και πολύ μεράκι προσέφεραν τα μέγιστα για την επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης.
Τέλος ευχαριστώ το Ν.Π. Κοινωνικής Πρόνοιας – Αλληλεγγύης – Πολιτισμού & Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας, τους χορηγούς: Λουμουσιώτη Σούλη και Σκούρτη Γιάννη του Κοσμά, και τους υποστηρικτές: Δημαράκη Βαγγέλη του Στέλιου, Ι. Καραγιάννη, Ψυχογιό Αντώνη, , Αθανασία Δρούγκα, Δημαράκη Δημήτρη του Ανδρέα, Δημαράκη Δημήτρη του Σπύρου, Μέλλο Γιώργο, Γανώση Ιωσήφ, Γανώση Σούλη, Στάικου Μαρία και το σούπερ μάρκετ Κρητικός για την οικονομική στήριξη της εκδήλωσης μας.
Εύχομαι σε όλους το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο μας, που έφερε σήμερα η Ανάσταση του Κυρίου μας, να γίνει πράξη ζωής σε όλους μας και να σας φέρει υγεία, χαρά, ελπίδα κι αισιοδοξία.

Καλή σας διασκέδαση!